بیضه نزول نکرده (Undescended Testis) یا کریپتورکیدیسم
بیضه های نزول نکرده یک بیماری رایج دوران کودکی است که در آن بیضه های پسر در جای معمول خود در کیسه بیضه قرار ندارند. تخمین زده می شود که از هر بیست و پنج پسر یک نفر با بیضه نزول نکرده متولد می شود.
در بیشتر موارد هیچ درمانی لازم نیست، زیرا بیضه ها معمولاً در طی 3 تا 6 ماه اول زندگی به طور طبیعی به داخل کیسه بیضه حرکت می کنند. اما از هر صد پسر، یک نفر دارای بیضه هایی است که نزول نمی کنند مگر اینکه درمان شوند.
اصطلاح پزشکی برای داشتن یک یا دو بیضه نزول نکرده کریپتورکیدیسم یک طرفه یا دو طرفه است. تشخیص ریپتورکیدیسم در معاینه فیزیکی زمانی انجام می شود که یک یا هر دو بیضه در قسمت وابسته کیسه بیضه وجود نداشته باشند.
تقریباً 70٪ از بیضه های کریپتورکید در قسمت بالایی کیسه بیضه یا کانال اینگوینال قابل لمس هستند، در حالی که 30٪ دیگر قابل لمس نیستند، که نشان دهنده محل داخل شکمی، نوبین بیضه یا آنورشی است.
ارجاع به متخصص باید تا شش ماهگی اصلاح شود و تا یک سال بعد اصلاح جراحی انجام شود. بیضه هایی که تا شش ماه نزول نکرده باشند، بعید است که خود به خود پایین بیایند. تأخیر یا عدم درمان با بروز بیشتر سرطان بیضه و کاهش باروری از بیضه آسیب دیده مرتبط است.
علت عدم نزول بیضه ها
در دوران بارداری، بیضه ها در داخل شکم نوزاد پسر قبل از این که به آرامی به سمت کیسه بیضه حرکت کنند، حدود یک یا دو ماه قبل از تولد تشکیل می شود. دقیقاً مشخص نیست که چرا برخی از پسران با بیضه های نزول نکرده به دنیا می آیند.
اکثر پسران مبتلا به این عارضه کاملاً سالم هستند. تولد نارس (قبل از هفته سی و هفتم بارداری) و داشتن وزن کم هنگام تولد و سابقه خانوادگی بیضه های نزول نکرده ممکن است شانس تولد پسری با این عارضه عدم نزول بیضه را افزایش دهد.
نحوه درمان بیضه های نزول نکرده
اگر تا شش ماهگی بیضه ها پایین نیامده باشند، بعید است که این اتفاق رخ دهد و معمولاً درمان توصیه می شود. درمان معمولا شامل عملی به نام ارکیدوپکسی برای حرکت بیضه ها به موقعیت صحیح داخل کیسه بیضه است.
این یک عملیات نسبتا ساده با میزان موفقیت خوب است. جراحی به طور ایده آل قبل از دوازده ماهگی انجام می شود. اگر بیضه های نزول نکرده در سنین پایین درمان شوند، می توان خطر مشکلات باروری و سرطان بیضه را کاهش داد.
ارکیدوپکسی
در بیشتر موارد، اگر بتوان بیضه را در کشاله ران احساس کرد، می توان یک ارکیدوپکسی ساده انجام داد. این عمل شامل ابتدا برش (برشی) در کشاله ران برای تعیین محل بیضه نزول نشده است.
سپس بیضه به سمت پایین کشیده می شود و از طریق یک برش دوم در کیسه بیضه قرار می گیرد. اگر تصور شود که بیضه در شکم (شکم) بالاتر است، گاهی اوقات نوعی جراحی معروف به لاپاراسکوپی برای تعیین محل آن قبل از جابجایی انجام می شود.
این شامل عبور دادن یک لاپاروسکوپ (لوله کوچکی حاوی منبع نور و دوربین) از طریق یک برش کوچک در شکم کودک شما است. بیضه ای که در داخل شکم یافت می شود گاهی اوقات می تواند در یک عمل به کیسه بیضه پایین بیاید.
گاهی اوقات این کار باید در دو مرحله جداگانه انجام شود. هنگامی که این روش انجام شد، برش ها معمولا با بخیه های جذبي بسته می شوند که نیازی به کشيدن بخيه ها نيست. ارکیدوپکسی و لاپاراسکوپی تحت بیهوشی عمومی انجام می شود، به این معنی که کودک شما در طول عمل خواب خواهد بود و هیچ دردی را در حین انجام آن احساس نخواهد کرد.
این عمل معمولاً حدود یک ساعت طول می کشد و معمولاً به صورت جراحی روزانه انجام می شود، به این معنی که کودک شما می تواند در همان روز به خانه بازگردد.
نتایج جراحی بیضه نزول نکرده
به عنوان یک قاعده کلی، هر چه بیضه در اصل به کیسه بیضه نزدیکتر باشد، احتمال موفقیت آمیز بودن جراحی بیشتر می شود. میزان موفقیت برای درمان بیضه های قابل لمس واقع در نزدیکی کیسه بیضه بیش از نود درصد تخمین زده می شود.
دکتر بهار اشجعی دارای بورد فوق تخصصی در جراحی کودکان و نوزادان از پزشکان منحصر به فرد و ماهر در زمینه جراحی اطفال و کودکان در تهران هستند و موفق به کسب رتبه اول کشوری در برد فوق تخصصی جراحی اطفال شدند.
راه های ارتباطی
مطب: تهران ـ انتهای بلوار کشاورز، رو به روی درب شرقی بیمارستان امام خمینی، ساختمان شیشه ای سبز، پلاک ۳۷۰ شماره ۴۱۶ طبقه ۳ واحد ۱۹
بیمارستان کودکان تهران : تقاطع خیابان طالقانی و ولیعصر، روبروی جهاد کشاورزی، پلاک ۴۵۴
بیمارستان لاله شهرک غرب : تهران ، شهرک غرب ، فاز ۵، خیابان سیمای ایران ، نبش فلامک جنوبی
تلفن:
۴۴۸۴۱۸۶۲ - ۰۲۱
۴۴۸۰۶۶۶۸ - ۰۲۱
۰۹۳۵۱۵۰۹۱۷۵
۰۹۱۲۳۸۰۵۴۰۱
منبع: https://dr-ashjaei.com/
:: برچسبها:
Undescended Testis ,
کریپتورکیدیسم ,
نشانه و علائم عدم نزول بیضه ,
تشخیص بیماری بیضه نزول نکرده ,
روش های درمان بیماری بیضه نزول نکرده ,
هزینه عمل بیضه نزول نکرده در کودکان ,
دکتر بهار اشجعی ,
:: بازدید از این مطلب : 295
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0